U heeft een hoorzitting gehad, of alle documentatie is opgestuurd naar de rechtbank en opeens ontvangt u ee brief vanuit de rechtbank met grote letters Beschikking. Dit is een belangrijke stap voor de bewindvoering omdat het de rechter het nu heeft uitgesproken en dit geeft de bewindvoerder de mogelijkheid om uw belangen te behartigen. Het eerste wat de bewindvoerder voor u zal doen is het aanvragen van de bankrekeninge. Er worden twee bankrekeningen voor u geopend, de beheerrekening en de leefgeldrekening. Uw contactpersoon zal zorgen dat alle inkomsten en uitgaven vanuit de beheerrekening gedaan zullen worden. De leefgeldrekening is voor u, hier zal wekelijks of maandelijks het geld op gestort worden waarvan u uzelf kan voorzien.

Vervolgens worden alle instanties aangeschreven waar u mee te maken hebt. Al zij dit werkgever, overheid, schuldeisers of vaste lasten. Eenmaal wanneer alles is geinventariseerd zal de bewindvoerder de boedelbeschrijving voor u opmaken. De boedelbeschrijving laat zien wat uw stand van zaken was op de begindatum van de onderbewindstelling.

Het kan nog steeds zijn dat u tijdelijk brieven ontvangt. Vele bedrijven hebben de systemen niet passend gemaakt voor bewindvoering, wat overigens wel raar is omdat omstreeks 320000 mensen onder bewind staan. Stuur deze brieven gerust door naar uw bewindvoerder, hij zal dan opnieuw contact opnemen met de bedrijven.